Mario Draghi: The European social model has already gone

26. februar 2012  

Evropsko reševanje krize v medijskem cirkusu izgleda kot brezglavo opotekanje politične kaste, ki ne ve, kaj bi sama s sabo.

Napaka.

Ve.

In slabše bo, lažje bo izvesti the Grand Plan.

Evropski povojni socialni model je mrtev. Naomi Klein je napisala priročnik.

In levica? Katera levica?

Q&A: ECB President Mario Draghi

WSJ: Do you think Europe will become less of the social model that has defined it?

Draghi: The European social model has already gone when we see the youth unemployment rates prevailing in some countries. These reforms are necessary to increase employment, especially youth employment, and therefore expenditure and consumption.

WSJ: Job for life…

Draghi: You know there was a time when (economist) Rudi Dornbusch used to say that the Europeans are so rich they can afford to pay everybody for not working. That’s gone.

2 odziva na “Mario Draghi: The European social model has already gone”

  1. Boris_j pravi:

    Večina reform je strel v koleno. Dolgoročno se z nobenim varčevanjem ne bo ustvarilo sodobnemu času primernih delovnih mest in to je ves problem, ali se ob ustvarilo taka delovna mesta, ali pa jih ne bo, oziroma jih bo premalo.

    Utrgani neoliberalci vsiljujejo red v katerem bo edini način družbenega “shajanja” ta, da se vse več ljudi pospravi za zidove. Reforme kakršne predlagajo so vse po vrsti eksluzivne in ne inkluzivne. Šparanje in inkluzivnost preprosto ne gresta vštric.

  2. jin pravi:

    Malo spominja na j. Ameriko na prelomu tisočletja. Na vse tiste dolgove Brazilije, Argentine, na IMF in dobrohotne nasvete. Ta veliki načrt ni nič presenetljivega, deloval pa bo težko, ker bo pretirano varčevanje krizo še poglobilo.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Argentine_economic_crisis_%281999%E2%80%932002%29

Dodaj odgovor