Ko trčita največji slovenski demokrat in Twitter

21. junij 2011  

Največji slovenski demokrat in anti-komunist je odkril Twitter. Seveda je tudi v tem omrežju takoj postavil nove, višje demokratične standarde  – in “nepravemu” novinarju blokiral spremljanje demokratičnih misli.

Mi, ki se opotekamo po stranpoteh tranzicijske levice s sumljivim demokratičnih pedigrejem, se seveda tej demokratični potezi poslanca, kateremu za plačo prispeva tudi tisti novinar, nekoliko čudimo. Twitter profil Janeza Janše je javen, komunicira pa kot predsednik politične stranke in član slovenskega parlamenta. V tipični tranzicijski zablodi smo bili prepričani, da je tovrstno oviranje dela novinarja in s tem tudi javnega nadzora nad javnim delovanjem izvoljenih predstavnikov ljudstva za demokrate – velike ali malo manjše – vsaj nespodobno početje, če že ne kaj bolj resnega.

A poteza prav zares seveda ne preseneča. Stranka največjega demokrata na Slovenskem ima s tem pač že izkušnje.

Kaj je naslednje? Bodo nepravim medijskih hišam na www.sds.si blokirali IP-je?

3 odzivi na “Ko trčita največji slovenski demokrat in Twitter”

  1. Jupito pravi:

    In jaz sem sem mislil, da sem videl vrhunec demokratičnih meril, ko bil je zadnjič kot primer sovražnega govora na strani SDS objavljen komentar, ki se je nanašal na nazdanjaštvo “katolibanov”.

    Resnično ima(jo) najvišje standarde, kadar gre za zadeve izven edinega pravega ideološkega -oprostite- demokratičnega! okvirja.

  2. Joe di Maggio pravi:

    Tip se ne zaveda, kdo mu plačo daje …

  3. […] initiatives to call early election and – curiously enough – strange use of his Twitter account (where pengovsky even played an small and insignificant […]

Dodaj odgovor